Handlevogn

Det er ikke mulig å handle på denne siden. Kontakt din nærmeste forhandler.

I vår butikk finner du våre møbler av høyeste kvalitet med nøye utvalgte materialer – bygget av våre snekkere på Gotland siden 1997.

GADs historie

Året er 1997 og GADs grunnlegger og designer Kristian Eriksson bestemmer seg for å forlate Stockholm og IT-bransjen for å flytte til Gotland.

Drømmen var å starte et møbelfirma som produserte ekte og slitesterke møbler, bygget slik det ble gjort tidligere, i motsetning til markedet som gikk mot billig og masseprodusert. En håndfull møbelmodeller tok form og ble stilt ut på møbelmessen i Stockholm.

Det ble en suksess. Fårö-benken, som fortsatt er et av GADs mest populære møbler, ble tildelt designprisen "Outstanding Swedish Form" og bestillingene begynte å rulle inn. Snart ble det et eget snekkerverksted i Hemse, hvor nesten all produksjon fortsatt foregår. Snekkeriet er utført i massiv bjørk og eik av ypperste klasse. De er supplert med lokale naturmaterialer som lammeskinn og kalkstein og skånsk diabas, men også glass og stål som gir spennende kombinasjoner av materialer.

Kristian Erikssons design fremhever kvalitetene og skjønnheten til det fine snekkerarbeidet som utføres. Gammel sinking holder sammen skuffer som glir på glideskinner laget av den fetere tretypen, bøk. Polerte møter i fase for beslag, montering med tapper, utvalg av trestykker med samme åre og farge for et harmonisk møbel.

Med solide materialer og disse produksjonsmetodene kan et møbel alltid settes i ny stand selv etter mange års bruk. Styrken ligger i at et GAD-møbel alltid trekker blikket, men aldri er påtrengende. Det er viktig at designet er stilig og funksjonelt og passer like godt i en nåværende som i en fremtidig bolig.

I dag er det ingen som vet hvor gammelt et GAD-møbel kan bli. Imidlertid er våre bord, benker og sofaer allerede omtalt som eksklusive gjenstander på kvalitetsauksjoner og har en høy annenhåndsverdi. Det er også slik de er laget for å tåle å bli elsket og vare lenge inn i fremtiden.

GADs historie slutter ikke her – den har bare begynt.

G.A.D:s historia
Forrige innlegg
Neste innlegg