Handlevogn

Det er ikke mulig å handle på denne siden. Kontakt din nærmeste forhandler.

I vår butikk finner du våre møbler av høyeste kvalitet med nøye utvalgte materialer – bygget av våre snekkere på Gotland siden 1997.

Vedlikeholdsveiledning

Nye møbler

Møblene dine er alltid ferdige når de kommer, så du kan begynne å bruke dem umiddelbart. Husk at det kan ta et par uker før oljen er ferdig herdet, så vær ekstra forsiktig med overflaten første gang. La aldri fuktige gjenstander eller væsker ligge, da dette kan føre til fuktige flekker. Bordflater i spesial eik trenger etterbehandling de første månedene, andre møbler når overflaten begynner å se tørr ut (en til to ganger i året, avhengig av bruk/slitasje). Denne innsatsen gir møblene dine de rette forutsetningene for å eldes vakkert og vare langt inn i fremtiden.

Olje

Vi liker å olje møblene våre med plantebaserte oljer da det bevarer treets naturlige følelse, gir god beskyttelse og lar treet puste. Hvilke av våre oljer velger du; naturlig eller hvitpigmentert, er en smakssak.

Hvilket produkt som egner seg for å vedlikeholde møblene dine avhenger av overflatebehandlingen de har. Et linoljet eikemøbel bør fortsatt vedlikeholdes med linolje. Vi anbefaler GADs varmpressede linolje som har et lite tilskudd av gotlandsk bivoks for ekstra beskyttelse av overflaten. For hvitoljede eikemøbler anbefaler vi "OSMO Hard wax oil white". Har du hvitoljede bjørkemøbler er imidlertid «OSMO Vedlikeholdsvoks hvit» bedre egnet. Vedlikeholdsproduktene skal påføres tynt i retning mot treets årring og arbeides inn til overflaten føles tørr. For å få en høyere finish og fjerne eventuell fiberheving, brukes et superfint sandpapir (400-600) før behandlingen. Dette gjelder spesielt hvis du ønsker at eikeoverflaten skal være glatt da denne fiberhevingen vil skje over et par måneder.

Såpe

Såpebehandlingen gjør at overflaten beskyttes ved å mette den. Bordflater som brukes mye bør alltid tørkes og rengjøres med såpe, gjerne en gang i uken først. For vedlikehold, bruk en blanding av ca ½ ss såpeflak til ½ liter lunkent vann, rør til flakene løser seg opp og blandingen føles litt klissete og rennende. Bruk en svamp eller klut, stryk i retning mot treets årring og la tørke. Slip lett med superfint sandpapir (400) hvis overflaten føles ru (fiberheving).

Malte møbler

Vi maler møblene våre med maling fra Syntema . Det er en miljøvennlig vannbasert maling. Rengjør dine malte møbler med en fuktig klut. Mange moderne kluter fungerer utmerket med bare vann, om nødvendig kan det tilsettes litt såpe i vannet.

Kalkstein

Til stell anbefaler vi vanlig gulsåpe, steinen grunnes med såpe ved levering. Ved normalt vedlikehold tørkes steinen med en løsning av 1 del såpe og 8 deler vann. Hvis du får en flekk, kan du legge en svamp med såpeløsning på flekken over natten (gjenta hvis den fortsatt er der). Tøffere flekker kan takles med et avfettingsmiddel (ufarget) eller kjemisk ren bensin. Fordi disse avfetter, må du såpe steinen igjen. Ta deretter 1 del såpe til 4 deler vann. Ikke vær redd for å skrubbe en flekk med for eksempel en neglebørste, steinen er mer slitesterk enn du tror. Bruk aldri salt til flekkfjerning, det tærer på steinen. Den tåler heller ikke sure midler som sitronsyre.

Lammeskinn

Lammeskinn er godt for støvsuging og lufting. Væske som søles suges opp med en klut eller et papirhåndkle. Noen ganger kan klebrige flekker fjernes lettere hvis du først lar dem tørke og deretter børster bort skitten. Lammeskinn som har blitt bløtlagt kan kjemmes og sprayes lett med vann og krøllene hever seg igjen.

Ull

Ull er naturlig smussavvisende. Skulle det oppstå en flekk anbefaler vi ullsjampo eller gallesåpe blandet med vann for flekkfjerning. Dupp løsningen på flekken (unngå å gni) og sug opp væsken med en klut. Gjenta til flekken er borte. Gallsåpe anbefales også for flekkfjerning på møbler dekket med ullstoff. Gjør på samme måte som med lammeskinnet.

Lær

Et kvalitetsskinn eldes vakkert og varer lenge med riktig vedlikehold. Husk at direkte sollys kan bleke mørkt skinn og gjøre lyst lær mørkere. Ikke bruk sterke rengjøringsmidler som kan tørke ut eller misfarge læret. Vedlikehold møblene dine i to trinn. Rengjør først med et skinnrengjøringsmiddel. Påfør deretter en naturlig lærvoks for å forhindre at læret tørker ut.

Underhållsguide
Forrige innlegg
Neste innlegg