Handlevogn

Det er ikke mulig å handle på denne siden. Kontakt din nærmeste forhandler.

I vår butikk finner du våre møbler av høyeste kvalitet med nøye utvalgte materialer – bygget av våre snekkere på Gotland siden 1997.

Om oss

GADs historie slutter ikke her – den har akkurat begynt.

Møbelhåndverk fra Gotland

GAD ble startet i 1997, som en reaksjon på økende masseproduksjon. Vår grunnlegger Kristian Eriksson var en kreativ og kunstnerisk IT-konsulent, som lette etter det han vanligvis kaller «ekte møbler». Møbler av høyeste kvalitet, laget for hånd i solide naturmaterialer.

Da han ikke fant dem, bestemte han seg for å designe og produsere dem selv. Det ble starten på en virksomhet som 25 år senere er drevet av den samme lidenskapen for håndverk og materialer som vil vare langt inn i fremtiden.

BÆREKRAFTIGE VALG

Bilde med tekst

Bruk disse delene til å promotere en bestemt funksjon med redaksjonell fotografering

Vi arbeider i lokale materialer som Gotlandsk kjernefuru, kalkstein og lammeskinn. Vi kjøper trevirke som ikke er tilgjengelig på Gotland fra Sverige og Finland når det gjelder bjørk, og vi kjøper eik fra Østersjøregionen. Vi velger alltid en så lokal leverandør som mulig.

I Lönsboda, Skåne kjøper vi den eksklusive diabasen fra Hägghultsquarry, en svart og mettet stein som er etterspurt av kunstnere og møbelprodusenter over hele verden.

Vi jobber også i vegetabilsk garvet skinn fra Tärnsjö Garveri og Elmo, samt ull fra Klippans ullfabrikk. Våre beslag, i stål og messing, er produsert i Havdhem, som ligger like sør for Hemse her på Gotland.

HÅNDVERK OG MATERIALER I FOKUS

Bilde med tekst

Bruk disse delene til å promotere en bestemt funksjon med redaksjonell fotografering

I tillegg til å være vakre detaljer, gir de fine snekkerløsningene svært robuste og holdbare konstruksjoner. Skjøter med gjennomgående tapper og laksestjerneforsenker er en stor del av GADs unike ID som produsent av det høyeste nivået av håndverk.

Det at vi jobber med massive naturmaterialer og naturlige overflatebehandlinger gir også den enorme fordelen at møblene enkelt kan vedlikeholdes, stelles og renoveres. Om nødvendig til og med gjenopprettet til ny tilstand, flere ganger.

CHRISTIAN ERIKSSON

"Jeg pleier å sammenligne det med hvordan det føles å gå inn i et gammelt, godt bygget hus"

"Du føler det umiddelbart. Dette huset, eller dette møblet, er laget på en ekte måte, i ekte materialer. Naturmaterialer og godt håndverk gir en tyngde og en sjel som sansene registrerer og nyter.”

/Kristian Eriksson, grunnlegger og designer GAD